OVER ONS

af789b11-e4d7-41c3-a523-06ed0ea7be32

Mijn naam is Hugo Voskamp

In 2021 had ik in het rechtsgebiedenregister van Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: Algemene Praktijk en Burgerlijk Procesrecht. In 2022 is dit geworden: Algemene Praktijk (burgerlijk recht).

Op grond van deze registratie ben ik verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Ik ben in Rotterdam en Amsterdam begonnen als advocaat verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht; daarna ook het transport- en contractenrecht. Daarnaast ben ik curator in faillissementen geweest, docent rechten op de hogeschool (HvA en HU), assurantiemakelaar voor advocaten en notarissen, bedrijfsjurist voor loonbedrijven, docent NT2, en zelfstandig ondernemer.

Ik leg mij toe op contracten, verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht, incasso’s en beslagleggen, steeds in combinatie met procederen. Vandaar: VIP.

In 2017 heb ik gedurende een jaar de postdoctorale Grotius-opleiding   ”(nationaal en internationaal) contracteren” gevolgd en met ruim voldoende resultaat het examen behaald. Dit is de hoogst haalbare opleiding in Nederland op het gebied van contractenrecht.

Daarnaast afgerond: basisopleiding voor curatoren, basisopleiding huurrecht, basisopleiding arbeidsrecht, leergang arbeidsrecht, leergang verbintenissenrecht, masterclass leergang erfrecht(2024), leergang burgerlijk procesrecht(2024),  Legal English & Engels Recht (The Redman Institute), en docentenopleiding HBO-rechten.

De logica die gevonden kan worden in het juridisch systeem kan ook teruggevonden in de grammatica van talen. Mede daarom leer ik graag talen, wat ook van pas komt bij de internationale cliënten en contacten. Zo studeerde ik Nederlands recht (afgerond, master), politicologie en bestuurskunde (deelcertificaten), en Franse taal en letterkunde  (deelcertificaten)            

Zo spreek ik Engels, Duits, Frans en Spaans en beginnend Italiaans en Roemeens