Mijn naam is Hugo Voskamp

Mr. Voskamp had in 2021 in het rechtsgebiedenregister van Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: Algemene Praktijk en Burgelijk Procesrecht. In 2022 is dit geworden: Algemene Praktijk (burgelijk recht).

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Ik ben in Rotterdam en Amsterdam begonnen als advocaat verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht; daarna ook het transport- en contractenrecht. Daarnaast ben ik curator in faillissementen geweest, docent rechten op de hogeschool, assurantiemakelaar voor advocaten en notarissen, bedrijfsjurist voor loonbedrijven en zelfstandig ondernemer.

Ik leg mij toe op verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht, incasso’s en beslagleggen, steeds in combinatie met procederen. Vandaar: VIP.

In 2017 heb ik een jaar de postdoctorale Grotius-opleiding (nationaal en internationaal) contracteren met goed gevolg afgelegd. Dit is de hoogst haalbare opleiding in Nederland op het gebied van contractenrecht.

Daarnaast afgerond: basisopleiding voor curatoren, basisopleiding huurrecht, leergang verbintenissenrecht, legal english & engels recht, en docentenopleiding HBO-rechten. 

De logica die gevonden kan worden in het juridisch systeem kan ook teruggevonden in de grammatica van talen. Mede daarom leer ik graag talen, wat ook van pas komt bij de internationale cliënten en contacten.            

Zo spreek ik Engels, Duits, Frans en Spaans en beginnend Italiaans en Roemeens.

IMG-20200521-WA0046

                Vereniging voor Aansprakelijkheid & Schadevergoedingsrecht