Levenstestament en beslag leggen

Published by viplaw on

Levenstestament en beslag leggen  —  DEEL 1

Een levenstestament is een geen echt testament zoals dat in werking treedt bij overlijden. Het is veel meer een document, opgesteld door de notaris dat beschrijft hoe u wilt dat uw zaken geregeld worden wanneer u dat niet meer kunt terwijl u nog leeft. Denkt u aan dementie, een ernstig ongeval, coma, langdurige ziekenhuisopname etcetera.
Dat document kan ook gaan over uw bedrijf, uw onroerende zaken, zoals uw woning en bedrijfsgebouwen.
Nu heb ik een zaak waarin een dementerende man een levenstestament door de notaris liet opmaken, en zijn hele hebben en houden, inclusief de boerderij waar hij woonde en van waaruit hij altijd heeft gewerkt, niet langer liet beheren door zijn tweelingbroer, maar door zijn accountant.
De naaste familie, onder anderen zijn tweelingbroer, kwam daar per toeval achter toen deze accountant de verkoop van de boerderij door de familie blokkeerde (meneer zelf was inmiddels opgenomen in een verzorgingstehuis) en zelf ter hand wilde nemen.
Toen bleek pas dat er sprake was van een levenstestament waarbij de notaris en de accountant wel erg nauw samen hadden opgetrokken, en er sprake was van een levenstestament waarin onder anderen was bepaald dat de account die boerderij zelf mocht kopen, en dat zelfs beneden de marktwaarde met toestemming van de notaris. Verantwoording daarover leggen de accountant en de notaris alleen aan elkaar af.
De tijdelijke oplossing om deze boerderij, die al meer dan 100 jaren in de familie is, niet uit de vingers van die familie te laten glippen, was het leggen van beslag op die boerderij. Dat heb ik dan ook gedaan en net op tijd, want de accountant had de verkoopplannen al klaar! Wilt u weten hoe het verder gaat? Spoedig deel 2!
Categories: Bankgarantie

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *